Defibirillátorokat loptak a MÁV-tól

iho   ·   2016.12.12. 14:39

Két defibrillátort loptak el három héten belül a hegyeshalmi és a győri vasútállomásokról. A MÁV a DB Cargo Hungaria (akkor DB Schenker) segítségével 2015-ben helyezte ki a két újraélesztő készüléket az állomásokra, az értékük nem a piaci ár miatt felbecsülhetetlen. Hirtelen szívhalál esetén minden perc számíthat, újraélesztés nélkül négy-ör perc múlva már visszafordíthatatlan károsodások léphetnek fel a beteg szervezetében. A vasútállomásokon, ahol sok ember fordul meg, a rosszulléteknek is nagyobb esélye van.

A MÁV és a rendőrség várja azon utasok, vasutasok jelentkezését, akik a lopásokkal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni, személyesen a városi rendőrkapitányságokon, telefonon a 112-es általános segélyhívó számon illetve a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjának 06/96-417-239-es telefonszámán lehet bejelentést tenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.