Diákokat szállító busz borult fel Romániában, többen meghaltak

MTI/iho   ·   2016.06.17. 16:19

Diákokat szállító autóbusz borult fel a Brassó megyei Persány (Persani) közelében. A busz négy utasa a helyszínen meghalt, huszonhetet kórházba vittek. Az autóbusz Jászvásárról (Iasi) indult hajnalban, egy 12-17 éves diákokból álló néptánccsoportot szállított egy aradi fesztiválra. A mintegy nyolcszáz kilométeres út felét tették meg, amikor a jármű egy éles kanyarban a sávokat elválasztó betonfalnak ütközött, megpördült és az oldalára borult. A román mentőszolgálatnál azonnal a legmagasabb szintű, vörös riasztás lépett életbe. A sebesülteket brassói kórházakba vitték, közülük kettőt életveszélyes sérülésekkel kezelnek. A hatóságok megállapították, hogy a huszonöt üléses autóbuszban többen utaztak, mint szabadott volna.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek