Diszkont újdonságok Budapestről és Budapestre

iho   ·   2016.11.04. 11:10
easywizz_cim

A Wizz Air az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság. Fuerteventura és Lanzarote egész évi kellemes meleg időjárásukról híresek, tökéletes célpontok tengerparti pihenésre bármely hónapban, olvasható a társaság közleményében, majd a Wizz jelzi, hogy a  két új kanári-szigeteki célállomás a már korábban is működő tenerifei járat kiegészítéseként igzaán értékes.

Bulgária fővárosa, Szófia az ország üzleti és kulturális központja, amely egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. Szófia a Wizz harmadik bulgáriai célállomása a nyári időszakban elérhető fekete-tengeri üdülőhelyek, Burgasz és Várna mellett. Az új szófiai járat egész évben, hetente kétszer repül a magyar és a bolgár főváros között.

A cég jelenleg két bázist működtet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és több mint 1000 főt foglalkoztat repülő- és fedélzeti személyzetként, valamint irodai és egyéb kiszolgáló pozíciókban. Idén a légitársaság 27 százalékkal növelte ülőhely-kapacitását az előző évhez képest, ami 4 millió utast jelent a budapesti hálózatban. 2016-ra már 10 új járatot jelentett be, és további négyet 2017-re, az új célállomások: Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Egy másik járatünnep Ferihegyen: megérkezett az easyJet új velencei járata, így idén már két új várossal bővült a legnagyobb brit diszkont légitársaság kínálata, Tavasszal Lyon,jövőre pedig még egy desztináció, Amszterdam következik. ezúttal pedig Velence került fel a budape kerüölt fel a menetrendbe, 2017 februárjától pedig Amszterdamba is lehet majd easyJet-járattal utazni. William Vet, az easyJet regionális kereskedelmi vezetője úgy látja, hogy a magyar piac tele van lehetőséggel, a három új járattal együtt az easyJet már nyolc várost kínál.

Franciaország középső régiója hosszú ideje hiányzó útvonal volt Budapestről. Velence ugyancsak népszerű desztináció, az easyJet egész évben üzemeltet majd a Marco Polo nemzetközi repülőtérről heti három járatot Budapestre, így nemcsak a karneváli szezonban, illetve a nyári turista idényben látogatható a város, hangzik a Budapest Airport járatnyitó közleménye.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek