Dunakeszi: jogerős ítélet a repülőklub javára!

Ugrósdy Márton   ·   2014.12.12. 11:15
cim4

Újabb fordulat a Dunakeszi repülőtér történetében, többszöri eljárások és a repülőtér többszöri, hónapokra szóló bezárása után: 2014. december 10-én az Opitz Nándor Repülőklub immár harmadszor és legmagasabb szinten is pert nyert Dunakeszi Város Önkormányzatával szemben a klub 2004-ben kötött használati szerződéséről szóló bírósági eljárásban.

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk: Dióssi Csaba polgármester 2011 őszén mondta fel a klub használati szerződését, majd milliós díjak megfizetésére próbálta kényszeríteni az évtizedek óta a repülőtéren működő közhasznú sportszervezetet.

Az évekig tartó eljárás során minden bírói fórum a klubnak adott igazat: most a harmadfok is kimondta, hogy a szerződés felmondása jogellenes volt, így az továbbra is érvényes. Emellett megnyílt az út az elmúlt években a klubnak okozott jelentős anyagi és erkölcsi károk rendezésére is.

Az Opitz klub vezetése és tagsága is megnyugvással és örömmel fogadta a hírt. A klubvezetés szándéka szerint a közeljövőben meg fogja keresni Dunakeszi város vezetését. A klub, ahogyan eddig is, alapvetően a repülés fenntartásában érdekelt, kiemelt célja lesz ezért a repülőtér hosszú távú jövőjének biztosítása, illetve a teljesen értelmetlen és szakmaiatlan hétvégi vontatási tilalom megszüntetése.

(Az iho/repülés a közeljövőben ismét részletes összefoglalóval jelentkezik Dunakeszi helyzetéről.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek