Ecuadorban korszerűsít a NÚSZ

MTI   ·   2020.03.12. 14:58

A NÚSZ Zrt. a megállapodás alapján vállalta a helyi útdíjfizetési rendszer átfogó fejlesztését és egységesítését. A megbízás részeként megvalósíthatósági tanulmány készül, és kidolgozzák a díjpolitika megújítását célzó koncepciót is.

Ecuador 8100 kilométernyi aszfaltozott közúthálózatának mintegy húsz százaléka útdíjköteles, a közlekedők 75 százaléka pedig még hagyományos módon, készpénzben fizet. Az ország kulcsszerepet játszik az észak-déli áruszállításban, hiszen területén halad át a világ leghosszabb gyorsforgalmi útvonalának számító, 21 országot összekötő pánamerikai főút.

A társaság érdeklődik a tehergépjármű-súlymérő rendszerre vonatkozó nemzetközi pályázat iránt is, amit áprilisban írnak ki Ecuadorban. A 16 helyszínes állomáshálózat kiépítése és tízéves üzemeltetési díja körülbelül 30 millió dollár lesz.

Számos dél-amerikai országban nincs még elektronikus útdíjrendszer, a NÚSZ Zrt. tavaly ősz óta tárgyal a kolumbiai, a perui és az ecuadori szakminisztériumokkal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek