Edukációs programmal zárult a MÁV–Volán-csoport idei szerepvállalása a Fenntarthatósági Témahét programsorozatában

iho.hu   ·   2023.04.29. 09:00
mav-volan_kozosen_zolden_szolnok_0005_20230427

A vállalatcsoport a fenntartható közösségi közlekedés területeit érintő személyes és online tanórákkal, üzemlátogatássokkal, továbbá támogatóként is megjelent a szemléletformáló programokban. 

A Fenntarthatósági Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A programsorozatnak köszönhetően a gyermekek már iskolás korban megismerkedhetnek a fenntartható szemlélettel és a Föld védelmének fontosságával. A témahét keretében idén a MÁV-Volán-csoport tíz munkatársa és vezetője tartott önkéntesen tanórákat a közösségi közlekedés előnyeiről és a vállalatcsoport zöld törekvéseiről. A programsorozatot támogató szakmai szervezetként a MÁV huszonhárom helyszínen várta változatos programokkal az iskolásokat a témahét idején. 

A Közösen, zölden program keretében a szolnoki vasútállomáson a MÁV Rail Tours tematikusan berendezett „zöld kocsijában” a gyerekek kipróbálhatták az emberi erővel működtethető terepasztalt, és közelebbről is megtekinthették a Volánbusz sűrített földgázzal (CNG-vel) működő, alternatív meghajtású autóbuszát. A programon a fenntarthatóság jegyében a vasúti és a buszos közlekedéssel kapcsolatos tesztekkel, különböző edukatív aktivitásokkal és vasútbiztonsági játékokkal is várták az iskolásokat, akik a vállalatcsoport karrier- és pályaorientációs ajánlatairól is tájékozódhattak. 

A MÁV–Volán-csoport célja, hogy 2050-ig elérje a klímasemlegességet, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit, amik között kiemelt jelentőségű a közlekedési szolgáltatók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése, a zöld digitalizáció, a hatékony energiagazdálkodás, a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése és a körforgásos gazdaságra való áttérés, valamint a környezetbarát, fenntartható vállalati működés kialakítása. A MÁV–Volán-csoport fenntarthatósági weboldalalán a zöldstratégiai célkitűzések részletei mellett a legfőbb fenntarthatósági mutatókról, az aktuális zöld hírekről és érdekességekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek