Egerből gyorsabban az M3-asra

iho/közút   ·   2011.11.24. 15:54

Várhatóan jövő nyáron kezdik és a tervek szerint novemberre fejezik be a Maklár és a 3-as főút füzesabonyi csomópontja közötti útszakasz felújítását – adja hírül a Heves Online.

Az M25-ös jelű gyorsforgalmi út az M3-as autópályához jelentene gyorsabb eljutási lehetőséget az Egerből indulóknak, tehermentesítené a Makláron és Andornaktályán áthaladó utat.

A 2,6 kilométeres szakasz rekonstrukciója legutóbb idén tavasszal volt téma. Ekkor Habis László, Eger polgármestere és dr. Nyitrai Zsolt – akkor még a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára – közös sajtótájékoztatón tudatták: az év végén kezdődhet az építés.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közlése szerint a munkák végzéséhez közbeszerzési és minőségbiztosítási eljárásokat kell lefolytatni. Így az idén már biztosan nem kezdenek építeni. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője úgy tájékoztatott, a kivitelezővel 2012 júliusában kötnek szerződést, így az út 2012 novemberére elkészülhet.

Gyorsít a folyamaton, hogy az építési területen nem kell régészeti feltárást végezni. A folytatás, azaz a Maklárt és Andornaktályát elkerülő út tervei még nem készültek el, annak kivitelezése 2013 második félévében indulhat.

Kapcsolódó hírek