Egy 320-as Szebenbe: új Wizz-bázis

iho   ·   2016.04.08. 16:00
cim

A Wizz Air augusztusban megnyitja új bázisát Nagyszebenben és négy új járatot indít a Nagyszeben Nemzetközi Repülőtérről (Sibiu International Airport). A légitársaság továbbá bejelentette, hogy Szucsáva célállomással bővíti romániai hálózatát, ahonnan London Lutonba indít új járatot, olvasható a társaság közleményében.

A Wizz Air már ma is Románia legnagyobb légitársasága, Nagyszeben a hetedik bázisa lesz Romániában, míg Szucsáva a kilencedik romániai célállomása. Az új bázison egy új Airbus A320 fog szolgálni, a Wizz Air Nagyszebenből induló új járatai Nürnberg, München Memmingen, Milánó Bergamo és Madrid célállomásokra repülnek majd, míg a London Lutonra induló járatok száma ötre emelkedik. A Szucsáváról indított új járat hetente négyszer repülve köti össze az észak-romániai várost London Luton repülőterével.

Az új nagyszebeni bázis a Wizz Air 100 millió eurós befektetésének eredménye; a légitársaság 36 fős személyzettel bővülve szolgálja ki az új repülőgépet, ezzel a Wizz Air romániai alkalmazottainak száma 600 főre emelkedik. Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, támogatva a repülőtéri kiszolgáló személyzetet, valamint a helyi közlekedésben, vendéglátásban és turizmusban dolgozókat. Egész Romániát tekintve a Wizz Air működése több mint 3300 munkahelyet támogat idén.

Az új szucsávai járatokkal a Wizz Air megerősíti pozícióját az Európához legjobb összeköttetést biztosító romániai légitársaságként, amely az egész ország gazdasági fejlődését támogatja. Az új járatokra a jegyek 14,99 eurótól* foglalhatók a wizzair.com oldalon.

A Wizz Air 2015-ben több mint 4,5 millió utast szállított Romániában, felülmúlva a 2014-ben elért 3,9 milliós utasszámot. A szucsávai bővülésen túl idén júliusban indul a légitársaság jászvásári bázisa, ezzel növelve az alacsony viteldíjas szolgáltatások elérhetőségét Észak-Romániában.

A Wizz Air az év folyamán tovább bővíti kapacitását Romániában a Kolozsvárra és Bukarestre érkező új repülőgépekkel. A Wizz Air flottája a legfiatalabb Európában, májusban érkeznek a bukaresti bázisra az első A321ceo típusú gépek az Airbus A321 rendelések második fázisának kezdeteként. Az A321 az egyik leginkább költséghatékony repülőgép a piacon, amelynek köszönhetően a Wizz Air a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani.

Romániai növekedésének fenntartásához a Wizz Air folyamatosan vesz fel új pilótákat és légiutaskísérőket, ennek érdekében rendszeres állásbörzéket szervez az országban, illetve a wizzair.com oldalon várja a jelentkezéseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek