Egy egész tehervonatot mosott el az ár Texasban

iho   ·   2015.10.25. 11:15
der80

Mexikó és Texas is rengeteg esőt kapott az utóbbi időben, már azelőtt is, hogy a Patricia hurrikán elérte volna a kontinenst. Szombaton egy egész tehervonatot borított fel az árvíz az Egyesült Államokban, a Union Pacific szerelvénye hatvannégy kocsiból és két mozdonyból állt. A vonat kétfős személyzete a területhez érkezve vészfékezésbe kezdett, de a nehéz tehervonat fékútja olyan nagy volt, hogy már nem lehetett megállni a vízzel borított pályaszakasz előtt. A mozdonyvezetők (conductorok) ép bőrrel úszták meg az esetet.

A víz az úr!<br>(forrás: CNN)

A vonat cementet szállított, az egyetlen veszélyt a dízelgépekből kiáramló üzemanyag okozhatja. A víz a vonaton kívül a töltésben is komoly kárt okozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.