Egy egész tehervonatot mosott el az ár Texasban

iho   ·   2015.10.25. 11:15
der80

Mexikó és Texas is rengeteg esőt kapott az utóbbi időben, már azelőtt is, hogy a Patricia hurrikán elérte volna a kontinenst. Szombaton egy egész tehervonatot borított fel az árvíz az Egyesült Államokban, a Union Pacific szerelvénye hatvannégy kocsiból és két mozdonyból állt. A vonat kétfős személyzete a területhez érkezve vészfékezésbe kezdett, de a nehéz tehervonat fékútja olyan nagy volt, hogy már nem lehetett megállni a vízzel borított pályaszakasz előtt. A mozdonyvezetők (conductorok) ép bőrrel úszták meg az esetet.

A víz az úr!<br>(forrás: CNN)

A vonat cementet szállított, az egyetlen veszélyt a dízelgépekből kiáramló üzemanyag okozhatja. A víz a vonaton kívül a töltésben is komoly kárt okozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.