Egy erősebb péntek karácsony előtt

iho/vasút   ·   2011.12.23. 21:00
400

Az ünnepekre hazatérő utasok száma elsősorban a távolsági vonatok kihasználtságán látszik meg. Tapasztalataink alapján a MÁV-Start kellően felkészült a megnövekedett utasszámra, azt a vonatok kellő hossza és a jegypénztárak mellett működő, menetjegyet eladó kalauzok alkalmazása jelzi.

Tudósítóink ezidáig nem jeleztek a szokásosnál nagyobb zsúfoltságot, a pályaudvarok egy erősebb péntek képét mutatják. Ez alól néhány távolsági vonat a kivétel, a 6202-es és 6102-es záhonyi járatokat Szolnokon két-két vagonnal megerősítették a tömeg miatt.

Bár a Keleti pályaudvar első két vágányán napközben többször is hamis foglaltság lépett fel, ez nem okozott késéseket. További műszaki hibákat a hideg és a köd okozott, így síntörést Mezőkeresztes-Mezőnyárád közelében, vagy váltóbefagyást Portelek állomáson.

Karácsonyi hangulat a Nyugati pályaudvaron<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Ugyanakkor a szokásosnál jelentősen több jelentés érkezik minősíthetetlenül viselkedő, vagy csak egyszerűen jegy nélküli utasokról. Persze néhány perces késéseknél az ő eltávolításuk sem okoz többet, de egy ilyen élmény a többi utas békéjét emlékezetesen megzavarhatja.

A MÁV a Nyugati és a Déli pályaudvaron karácsonyfával is készült az ünnepekre, ezeken kívül a korábbi évekhez képest a lassan minden villamosított fővonalon felbukkanó Traxx mozdonyok jelentettek újdonságot.

Kapcsolódó hírek