Egy gonddal kevesebb Vác felé

MTI/iho   ·   2013.10.11. 10:59

Megjavították a leszakadt felsővezetéket a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon, így már csak kisebb késések várhatók – közölte a Mávinform.

A vasútvonalon zajló átépítés miatt az egyik vágányon egyébként sincs közlekedés, a másik vágányon pedig reggel leszakadt a felsővezeték. Emiatt az utasokat Göd és Vác között pótlóbuszok szállították. Egy ideje már káosz uralkodik a váci vasútvonalon, csütörtökön például délelőtt és délután is biztberhiba okozott jelentős, akár másfél órás késéseket.

Délelőtti állapotok a 70-es vonalon; 24 percnél nagyobb késés egyelőre nincs

A MÁV Zrt. szakemberei azonban rövid időn belül megjavították a vezetéket, így az utasoknak már nem kell a Göd és Vác közötti szakaszon vonatpótló autóbuszra átszállniuk. A szerelvényfordulók miatt a délelőtti órákban 15-20 perces késések várhatók.

A MÁV-Start közlése szerint jelenleg azt elemzik, hogy miként lehetne megszüntetni a 70-es vonalon kialakult jelentős késéseket. A menetrendszerűség helyreállítására a MÁV várhatóan szakaszos vasúti forgalmat vezet be, s egyes szakaszon buszokkal pótolják majd a szerelvényeket, egyes vonatokat pedig összevonnak. A váci vonalon a vágányzár november 22-ig tart.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek