Egy hónapnyi bringaláz Budapesten

iho/zöldút   ·   2017.05.01. 18:45
ecc2017_budapest0

A minden évben május 1-je és 31-e között megrendezett kihívásban most Budapest is összemérheti magát más európai városokkal a kerékpáros közlekedés terén. A kampány időtartama alatt a résztvevő városokban a kerékpárral közlekedők egy erre a célra kifejlesztett okostelefonos alkalmazással gyűjthetik a kerékpárral megtett kilométereket. Ezzel segíthetik Európa „legbringásabb” városa címhez lakóhelyüket. Budapesten MOL Bubi ajándékcsomagot vagy kerékpáros-telefontartót is nyerhetnek a csatlakozó kerékpárosok. Az évente megrendezett rangos európai versenyen tavaly ötvenkét városból 46 ezren körülbelül 4 millió kerékpárral megtett kilométert rögzítettek a verseny mobilapplikációjában. Idén Budapest ötven várossal mérheti össze magát.

A European Cycling Challenge a CIVITAS 2020 keretében létrehozott európai szintű verseny a közlekedési szemlélet formálásán és a fenntartható, környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése mellett hasznos információkkal is szolgál a közlekedésszervezésnek is.

A versenyben a mindenknek ingyenesen letölthető Naviki mobilapplikációban, a regisztrációt követően lehet a kerékpárral megtett kilométereket gyűjteni. A kihívást az a város nyeri, amelyik a legtöbb kilométert gyűjti májusban.

Budapest a kerékpáros kihíváshoz a FLOW európai uniós kutatási-innovációs projekt keretében csatlakozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek