Egy leszállás, nyolc roncs!

iho/repülés   ·   2012.09.18. 14:00
cim

A kaliforniai French Valley repülőtéren egy leszálló Piper Cherokee 180-as pilótája elvesztette uralmát a gépe felett: a Piper egy a pályával párhuzamosan guruló másik gépbe csapódott, majd hat másik parkoló repülőt is megrongált, amíg végül megállt.

A Piper pilótájának semmi baja esett, a guruló Cessna egyik utasa szenvedett könnyebb sérüléseket, tehát a baleset ebből a szempontból szerencsés kimenetelűnek mondható, az összetört gépek száma azonban valóban figyelemre méltó.

A közlekedésbiztonsági szervezet és a légügyi hatóság, az NTSB és az FAA vizsgálja az esetet, amiről a Piper pilótája nem akart nyilatkozni az újságíróknak. A reptér alkalmazottai elmondták, valóban erősen szeles idő volt, a pályára merőleges lökésekkel.

Szemtanúk, akik a reptér éttermében ebédeltek éppen, azt látták, hogy a gép az épületekhez a szokásosnál közelebb helyezkedik be leszálláshoz.

A rosszul sikerült landolás következtében összesen legalább félmillió dollárnyi kár keletkezett, írja a helyi lap, a The Californian.

Kapcsolódó hírek