Egy vezérlőkocsinak örülünk?

Vörös Attila   ·   2016.11.23. 08:45
16__PB220007

Kedd délután bemutatkozott egy menetrend szerinti személyvonat élén a nemrég felújított BDt 375-ös vezérlőkocsi. A klasszikus Sziliket távvezérelni képes BDt-kre egyre kisebb szükség van a MÁV-Startnál, ahogy az érkező Flirt motorvonatok sorra szorítják ki az ingavonatokat az elővárosi forgalomból. A 150-es vonalon tartották magukat legtovább a régi szilis, bhv-s ingák, de a személyvonatok nagy részét már itt is Flirtökkel viszik. Ennek fényében nagy szó, ha a Start még felújíttat 300-as BDt-ket.

Soroksárnál robog a 3716-os, Kőbánya-Kispest–Kunszentmiklós-Tass személyvonat (fotó: Vörös Attila)

Ilyen vezérlőkkel már leginkább csak Gyöngyösön és Miskolc környékén találkozhatunk, legutóbb az egri vonalról szorultak ki ezek a járművek. De a helyzetük sem túl ígéretes, hiszen a budapesti forgalomból kikopott, kiutált másik sorozat, a BDV motorvonatok is észak-keleten próbálnak szerencsét és ha lehet, inkább ez utóbbiakat használják.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek