Egy vonatnyi műtrágya Kardoskútra

Vörös Attila   ·   2014.10.31. 16:15
400__IMG_3654__141026_Kardoskut____M412178

Ősszel megszaporodnak a műtrágyavonatok, az ország több állomására is hoz ez egy kis életet, ahol egyébként csak ablakos vonatok járnak. Az egyik ilyen állomás Kardoskút, a csupán kétvágányos állomásból kiágazó iparvágányra már az idei szezonban is több tehervonat érkezett. A 135-ös vonal átépítése miatti vágányzár miatt a szerelvények Szeged felől érkeznek, többnyire szergejes vontatással. Orosházán aztán már Csörgőt állítanak a tehervonatok élére, a vicinális nem bírja el a 628-as mozdonyokat. Október 27-én a 178-as Csörgő továbbította a jókora szerelvényt Orosházáról a célállomására – az Alföldön nem szokatlan a 418-as gépek tehervonati bevetése, a sík terepen jól vitézkednek a nehéz szerelvények élén is, főleg ha nem kell nagyon sietni.

Orosháza és Kardoskút között cammog a Csörgő méretes vonatával<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek