Egyelőre marad a cottbusi villamos Szegeden

iho   ·   2013.11.15. 17:40
cottbus00

Továbbra is ott „pihen letámasztva” a 172-es cottbusi villamos a Pulcz utcai remíz téglakerítése mellett. És egy ideig még ott is marad, hiszen hiába akarta eladni a Tóth István Tibor vezette Szegedi Közlekedési Társaság, a város közgyűlése nem szavazta meg azt. Pedig most vevője is lenne: a Schöneicher-Rüdersdorfer StraBenbahn GmbH kínálna érte pénzt.

Marad a helyén (fotó: Garai Szakács László)

Az ügyben a szegedi Fidesz-frakció hibázott, idézzük a delmagyar.hu közgyűlési tudósítását: „Mózes Ervin a KTNF6 típusú villamos eladásával kapcsolatban tesz törvényességi észrevételt. Hiányos a dokumentum, bemondás alapján nem lehet döntést hozni. Felelős döntést vár. Nagy Sándor szerint egy korábbi rossz döntését hozná helyre a Fidesz az eladással.

Juhász Gyula szerint nem teljesen tájékozatlanok az ügyben, de csak abból tud kiindulni, amit az SZKT rendelkezésre bocsát. Ez egy 70 millió forintos használt villamos, melyre aztán még 180 milliót kellett volna költeni, de nem volt egyértelmű a közgyűlési döntés, ami engedélyezte a megvásárlást, mert akkor önmagában nem tárgyalták az ügyet. Juhász Gyula szerint nem szabad húzni a döntést, mert elállhat a vásárló az üzlettől, és a város nyakán marad ez a roncs.”

Az mindenesetre tény, a korábbi SZKT-igazgató, Dózsa Gábor hozatta Szegedre az alacsonypadlós középrészű Tatrát, amelyet azóta sem sikerült felújítani. Ennek több mint négy éve, Dózsa Gábort ugyanis a legutóbbi önkormányzati választások utáni szegedi cégvezetőleváltási hullám idején mentették föl hivatalából.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek