Egymillió per év

MTI/iho   ·   2018.07.04. 18:51

A tajvani Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön. Az új üzemben évente egymillió (tehát napi uszkve háromezer!) kerékpár készülhet. A csaknem fél évszázada alapított cég a világ legnagyobb kerékpár gyártója, számtalan, a kerékpározásban először alkalmzott újítás és fejlesztés fűződik a nevéhez. Az idei, a hétvégén startoló 105. Tour de France-on a Sunweb csapatot támogatják – a Sunweb tagja az a Tom Dumoulin is, aki tavaly első hollandként diadalmaskodott a Giro d' Italián.

A Giant a földkerekség legnagyobb kerékpárgyártójaként évente hatmillió kerékpárt ad el a világ több mint ötven országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat. A Gyöngyösön legyártott kerékpárokat Kelet-Európa országaiban értékesítik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Kapcsolódó hírek

Zöldút Kerékpár

Bubi: ferencvárosi bővülés

iho/zöldút   ·   2023.09.23. 12:05

Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A Mobilitási Héten átlépte a kétszázat a MOL Bubi gyűjtőállomások száma.

Nagyvasút Vasút

Infrafelújítási dömping Franciaországban

iho/vasút   ·   2023.09.18. 12:00

Az SNCF Réseau mintegy háromszáz kisebb-nagyobb vasúti projekt végére tett pontot Franciaország-szerte júliusában és augusztusában. A vasúti infrastruktúra-kezelő ebben az évben 2,9 milliárd eurót fektetett be a francia hálózat modernizálásába.