Egyre népszerűbb az elektronikus vonatjegyvásárlás

MTI   ·   2018.09.12. 12:00

A vasúttársaság szerdai közleménye szerint a tavaly decemberi menetrendváltáskor bevezetett öt, tíz, húsz százalékos kedvezmények jelentős, kétszázhetvenötmillió forintos többletet eredményeztek a MÁV-Start menetdíjbevételében. Emellett az utasoknak a januártól szeptember 2-áig vásárolt e-vasúti menetjegyekre nyújtott kedvezmények összértéke meghaladta az ötszáznyolcvanmillió forintot.

Az idén csaknem hatmillió jegyet vásároltak online (ideértve a Vonatinfó mobilapplikációs jegyvásárlási lehetőséget is), ebből négy és fél millió volt az e-vonatjegy. Az elektronikus vásárlás esetében hatvanhét, az e-vonatjegyeknél százegy százalékos a növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A mobilalkalmazáson belüli jegyvásárlás június 20-ai bevezetése óta már csaknem kétszázhúszezer e-vonatjegyet váltottak a Vonatinfón. Összességében az "önkiszolgáló csatornák" részesedése tizennégy és fél százalékról 18,9 százalékra nőtt az utasszámot tekintve. Az árbevételben szintén jelentős, öt százalékos az emelkedés.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek