Együttműködési megállapodást kötött a ChinaCham Hungary a Hungraillel

iho/vasút   ·   2019.03.01. 16:15
hungrail_chinacam0

A közös szakmai munka egyik fő célja annak biztosítása, hogy az Ázsiából útnak indított áru minél nagyobb része a magyarországi vasúthálózaton keresztül jusson el Európa országaiba. A megnövekvő feladatok ellátására fel kell készíteni a logisztikai központokat, fejleszteni kell a vasúti infrastruktúrát, és megfelelő jogi környezetet kell teremteni.

Ennek érdekében a két szervezet szakmai képzéseket és rendezvényeket szervez, egyeztetéseket tart, melyeken szakértőik megosztják egymással az együttműködés körébe tartozó információkat, és megvitatják a részükre véleményezésre eljuttatott jogszabálytervezeteket. A konzultációkon a résztvevők közös álláspont kialakítására törekednek, melyet együttesen képviselnek a különböző fórumokon. Az együttműködésről szóló dokumentumot Dávid Ilona, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöke és Pető Ernő a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamara elnöke írta alá.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek