Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-Start és a V-Busz

iho/vasút   ·   2019.04.03. 18:45
vbusz-400

A MÁV-Start együttműködési megállapodást kötött a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft-vel, amelynek célja a Veszprémet érintő közösségi közlekedés összehangolása a kormányzati, önkormányzati és szolgáltatói célkitűzéseknek megfelelően. A megállapodást Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Pálinkás Norbert, a V-Busz Kft. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

Együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-Start és a V-Busz a veszprémi közösségi közlekedés összehangolása érdekében. A dokumentumot a busztársaság ügyvezető igazgatója, Pálinkás Norbert (balról) és a vasúttársaság vezérigazgatója, Kerékgyártó József szignózta (fotó: MÁV-Start)

Az együttműködés célja a versenyképes, térségi szinten koordinált, a felmerülő utazási igényeket követő magas szolgáltatási színvonalú közlekedési közszolgáltatási rendszer kialakítása. Ennek értelmében a két vállalat kölcsönösen támogatja egymás munkáját, jelentős hangsúlyt fektetve a vasúti és a helyi személyszállítási közszolgáltatók közötti hálózati, menetrendi és tarifális együttműködés kialakítására.

A megállapodás egyik fontos célkitűzése, hogy a V-Busz Kft. a korábbinál gyakrabban és több helyi járattal szolgálja ki a veszprémi vasútállomást. Az együttműködés értelmében a MÁV-Start valós idejű menetrendi információkat szolgáltat a Veszprémbe érkező és onnan induló vonatairól a V-Busznak. Ennek köszönhetően a vonatok és a helyi buszok csatlakozása jobban szervezhető és rugalmasabban alakítható lesz, figyelembe véve az esetleges késéseket is. A későbbiekben a felek közös díjtermékek kialakítását és bevezetését is tervezik, így a szolgáltatás díjszabási oldalról is előnyösebb választás lehet a Veszprémbe utazóknak. Hosszú távú cél, hogy a kombinált vasúti-helyi eljutás az autóbuszos eljutásnál egyszerűbb és jobb szolgáltatást nyújtson a Budapest–Veszprém viszonylatban.

A megállapodásban rögzített célok elérése érdekében a felek operatív munkacsoportokat hoznak létre, és az évenként elkészített és egyeztetett munkaterv szerint végzik el az adott évre kitűzött feladataikat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek