Eje-baleset Kilitin

iho/repülés   ·   2012.05.26. 17:24

Halálos baleset történt szombat kora délután a siófok-kiliti reptéren – tájékoztatott Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. – Az eddigi adatok alapján egy szerb állampolgárságú férfi ejtőernyős ugrást hajtott végre, ám rosszul ért földet, s a helyszínen életét vesztette. Az ügyben a Siófoki Rendőrkapitányság indított nyomozást.

A híresztelésekkel szemben a szerencsétlenül járt férfi nem tandemugrást hajtott végre. Sportejtőernyős volt, a Somogy.online értesülése szerint egy a sok közül, akik előszeretettel látogatják az utóbbi időben a kiliti repülőteret, mely valódi európai ejtőernyős fellegvár lett. Ilyen magasságból, ráadásul helikopterből, ilyen jól karbantartott leszállópályára, ilyen szolgáltatásokkal, ilyen áron – ejtőernyősök szerint mindehhez egyszerre aligha lehet hozzájutni közel, s távol.

A szerb sportember rosszul számította ki a földetérést, előtte rosszul manőverezett, állítják a bennfentesek. Sokáig próbálták újraéleszteni a helyszínen. Egy, a repülésben jártas szakember érdeklődésünkre arra emlékeztetett: hasonlóan járhatott most az ejtőernyős, mint az a helybéli sárkányrepülős, aki csaknem egy éve szenvedett halálos balesetet a kiliti repülőtér közelében.

Kapcsolódó hírek