Elaludt a pilóta, túlrepült a kisrepülő

MTI   ·   2018.11.27. 13:49

Az áruszállító repülőgép, amelynek fedélzetén csak a pilóta tartózkodott, november 8-án repült az észak-tasmaniai Devonportból a kétszáznegyven kilométerrel arrébb lévő King Island szigetre – írja a BBC hírportálja. Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) közleménye szerint a Vortex Air ausztrál légitársaság által üzemeltetett Piper PA-31 típusú gépnek helyi idő szerint november 8-án reggel 7 óra 15 perckor kellett volna landolnia. A pilóta azonban elaludt az úton, így a gép negyvenhat kilométerrel túlrepült a King Island szigeten. A hatóság nem közölte, hogy a pilóta hogyan ébredt fel, mielőtt visszafordult volna és biztonságban letette a gépet.

Neil Hansford repülési szakértő szerint Ausztráliában szigorú szabályok vonatkoznak a pilóták kipihentségére. Hozzátette, szokatlan dolog egy pilótától, hogy elalszik egy ilyen viszonylag rövid repülési távon. Az ATSB vizsgálatot indított az ügyben. A hatóság várhatóan jövőre adja ki az esetről készített jelentését.

Tavaly öt ember vesztette életét, miután egy King Islandre tartó gép lezuhant pillanatokkal azután, hogy felszállt Melbourne-ben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek