Elba-parti kerti party

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.19. 12:00
KR_01

Csehország és Németország határán, a homokkő-völgyekben kígyózó Elba folyó partján, Bad Shandautól mindössze 18 kilométerre fekvő Kurort Rathen településen található egy hatalmas kerti vasút, ahova minden vasútbarátnak legalább egyszer el kell látogatnia. A kerti vasúton a régi idők gőzmozdonyos modelljeitől kezdve az ICE szerelvényig minden megtalálható. A kerti vasút a Szász Svájc szívében, egy az egyben az Elba folyó és a Drezda–Bad Schandau(–Děčín) vasútvonal közé ékelődött. Az építése során több mint ezerötszáz tonna földet, illetve ötven tonnányi homokkövet mozgattak meg, hogy kialakítsák a ma is látható terepet, amin végigkanyarognak a vasúti pályák.

Ez a világ nem csak a gyerekeknek tetszik (a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

A kerti vasút flórája és faunája valódi, élethű szászországi kisvárosok, nevezetességek modelljeivel van tűzdelve. Mivel Kurort Rathenben a vonat is megáll - a drezdai elővárosi forgalom járatai, így az idejutás igazán gyerekjáték. De persze a hely megközelíthető autóval, komppal és biciklivel is, ki-kinek szájíze szerint. A belépő ára felnőtteknek 8 euró, gyermekek egytől ötéves korig 1,50 eurót fizetnek, 6 és 16 év közötti gyerekek pedig 5 eurót. A családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek) ára 19 euró. A kerti vasút minden nap 10 és 17 óra között tart nyitva egészen november 3-ig.

Vonattal az Eisenbahnwelten im Kurort Rathen a következőképpen érhető el a legegyszerűbben: Bad Schandau állomáson megáll az összes EC vonat, ami Prágából Németországba közlekedik, beleértve a Hungáriát is, innen egy átszállással, néhány perces utazással érhető el Kurort Rathen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek