Eldurvult a Lufthansa-sztrájk, bár közbeszólt a bíróság

MTI/iho   ·   2015.11.11. 12:12
cim_fh

A múlt héten meghirdetett sztrájk „bedurvult”, Frankfurt és Düsseldorf után a müncheni bázisra is kitejedt, jelentette be a csaknem 19 ezer ágazati dolgozót képviselő Ufo szakszervezet. Ez azt jelenti,, hogy péntek estig lehetetlenné válhat Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban a német légitársaság összes közép- és hosszú távú járatának indítása.

Múlt héten portálunk még arról számolt be, hogy a légitársaság életében a leghosszabb, de viszonylag kevés járatot érintő munkabeszüntetésről van szó, kedden a Lufthansa még csak 136 járatát törölték, azonban a Lufthansa azt közölte, hogy szerdán 930 járatát nem indítja el, ami csaknem 100 ezer utast érint. A Lufthansa számításai szerint a sztrájk napi több mint 10 millió euró bevételkiesést okoz.

Friss hírek szerint a düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította a Lufthansa légiutas-kísérőinek a sztrájkját és a munkabeszüntetés befejezésére szólította fel a szakszervezetet. A végzés szerint a szakszervezet csak keddre jelenthette be a sztrájk kiterjedését, az azt követő napokra  nem, ráadásul az UFO szakszervezet nem fogalmazta meg elég pontosan a sztrájk célját, nincs megjelölve a bérkövetelés mértéke.

Ez az ítélet azonban csak a düsseldorfi repülőtérre vonatkozik, kérdés, hogy a légitársaság megpróbálja-e más bázisai esetében is megtámadni a munkabeszüntetés törvényességét.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerdán dél körül azt közölte, hogy a Lufthansa reggeli müncheni járata még leszállt, de a frankfurti járata nem érkezett meg Budapestre, ugyancsak törölték a 12.30-ra kiírt müncheni, a 13.45-re várt frankfurti járatot, és innentől kezdve az előrejelzés szerint a légitársaság gépei ne érkeznek meg délután, este és éjszaka Frankfurt és München  felől, ez déltől hét elmaradt érkezést jelent, és természetesen a meg nem érkezett gépek nem indulnak vissza sem. Egyedül a 19.40-es München felőli járat mellett nincs ott a "Törölve" jelzés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

végzése a Lufthansa keresetének megfogalmazása értelmében csak a düsseldorfi repülőtérre és a keddi napra vonatkozik, az elkövetkező napokra nem. - See more at: http://www.autoszektor.hu/hu/content/lufthansa-sztrajk-betiltotta-sztrajkot-dusseldorfi-munkaugyi-birosag#sthash.TDcp8s2I.dpuf

Kapcsolódó hírek