Élet az egyik legújabb stratégiai üzemben

MTI/iho   ·   2014.08.02. 16:00
schwarz0

Magyarországon a Schwarzmüller cég eddig öt nagy beruházást hajtott végre tízmilliárd forint értékben, többi között az Új Széchenyi Terv keretében hegesztőrobot vásárlásával kialakította az alumíniumtartály gyártó kapacitást, és ezzel lehetővé vált, hogy Magyarországon is egyre nagyobb számban gyártsák ezt a terméküket is.

Ez itt a gyár! A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az 1870-ben alapított Schwarzmüller Közép-, Délkelet- és Közép-Európa húsz országában tevékenykedik, az ausztriai, a cseh és a magyar gyártóüzemei mellett a cég kétszáz szervizegységet is működtet. A vállalat első telephelyét Magyarországon 1993-ban hozta létre, azóta mintegy harmincötezer járművet gyártottak itt, hetven százalékukat exportra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.