Élet Pakson

Vörös Attila   ·   2015.01.28. 18:45
BBAA--IMG_8815__150126

Januárban már kétszer is előfordult, hogy a dunaföldvári etanolgyár vasúti szállítását végző CER magán-vasúttársaság Pakson tárolt egy-egy szerelvénnyi tartálykocsit. A szerelvények egy hetet álltak az atomvárosban, aztán rakodásra visszavitték őket a dunaföldvári iparvágányra.

Dunakömlődön halad a Paksról Földvárra tartó tartályvonat<br>A képre kattintva megtekintheti galériánkat!<br>(fotók: Vörös Attila)

A paksi vicinálison jellemzően semmilyen forgalom nincs már, néha pár kocsi fát berakodnak Pakson, még ritkábban egy-egy gabonavonat is becsúszik. Ezeken kívül az atomerőmű menetei koptatják még a síneket, de az atomvonat is csak évente néhányszor közlekedik.

Az iparvágány vonali kiágazását fedező jelzők nem használt előjelzőjénél robog a kiszolgálómenet Dunaföldvár és Előszállás között

Hétfőn a 321-es Szergej ugrott le Paksra az üres szerelvényért, hogy azután beállíthassák rakodásra az etanolgyár töltőállomására. Itt még mindig a két Gokart tolat, a kiszolgálás menete nem változott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek