Elhárítás Szegeden

MTI   ·   2013.04.30. 19:46

Délután megérkeztek Szegedre a lengyelországi Pesa szakemberei, hogy Szeged újbeszerzésú villamosainak a hibáját elhárítsák, és szoftverfrissítést hajtsanak végre. Ezt követően a leállított kilenc járműnek 1000 próbakilométert kell megtennie. Ez idő alatt azt vizsgálják, hogy a hibát sikerült-e elhárítani. A tervek szerint május 6-án indulhat újra a Pesa-flotta.

Ma már hivatkoztunk a Délmagyarországra, amely megírta, hogy Szegeden hétfőn kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost. Az 1-es és a 2-es vonalon a régi Tatrák járnak. Hétfő délelőtt már csak három Pesa járt, délutánra ezeket is leállították a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei. A folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést. Az üzembe helyezés óta Szegeden tartózkodó lengyel szervizcsapat ugyanis nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyárból vártak szakembereket. Amíg a probléma fennáll, addig a régi Tatrák szállítják az utasokat.

Az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, miután a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját, a lengyel gyártó három évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban ajtó- és fékhibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új járművek beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa állt le fékhibák miatt.

Kapcsolódó hírek