Elindult a repülőszezon Sármelléken

iho   ·   2013.04.15. 09:04

Az első, heti rendszerességgel közlekedő Lufthansa-járat vendégeit Papp Gábor, Hévíz polgármestere, és Joseph Mutsch, a Mutsch Ungarn Reisen/PA Touristika képviselője köszöntötte – tudósít a Somogy online. A sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester az idei repülési szezon járatindításairól, az eltelt egy évről beszélt. Hévíz több mint egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy az általa alapított, önkormányzati tulajdonban lévő kft.-vel működteti a sármelléki repteret. Ezzel egy időben döntött arról is, hogy a reptér a Hévíz-Balaton Airport nevet veszi fel.

Az önkormányzat határozott célja, hogy a Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország regionális repterévé váljon. Az elmúlt évi várakozásoknak megfelelően, az üzleti tervben vállaltaknak nemcsak eleget tett, de sikerült azokat a vártnál jobban is teljesítenie a reptérnek. A Hévíz-Balaton repülőtéren tavaly összesen 18 ezer 831 utas fordult meg. Év elején a pravoszláv karácsonyhoz kötődően öt moszkvai chartert fogadott a repülőtér A szezon is jól indult, mivel a már megszokott áprilisi kezdés helyett márciusban landolt az első Lufthansa gép a Hévíz-Balaton Airport reptéren.

Az elő turnus kéthetes volt, ezt követően azonban április 13-tól szombatonként heti rendszerességgel érkeznek az LH charterek a négy nagy német városból: Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból.

Komoly jelentőségű a repülőtér életében az a szerződés, melyet március 14-én Moszkvában írt alá Papp Gábor polgármester egy moszkvai légi járatokat indító társasággal. Ennek eredményeként április 14-én charterlégijárat-lánc első gépe landolt Sármelléken, ugyanezen a napon az esti órákban egy másik utazási iroda chartergépe is leszállt. Egyelőre az orosz charterek októberig heti rendszerességgel érkeznek. Az év kiemelt eredménye, hogy 2013. május 4-én a lettországi légitársaság, az airBaltic új járatot indít Rigából Magyarországra a Hévíz-Balaton Airport repülőtérre. Az airBaltic Rigából hetente egyszer – szombatonként repül majd.

Kapcsolódó hírek