Elkerülhetetlen a pécsi felüljáró felújítása

iho/közút   ·   2012.11.12. 17:16

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere a Dunántúli Naplónak elmondta, hogy a műszaki tervek már megvannak, így a napokban elkezdődhet a kivitelező kiválasztása. A folyamat lezárultával, a tervek szerint január elején, megkezdődhetnek az előkészítő munkálatok. Arról azonban, hogy a konkrét felújítás mikorra várható, nem tudott közelebbit mondani az alpolgármester, mert ez nagyban függ az időjárástól is, azt azonban hozzátette: célszerű lenne nyáron elvégezni a munkálatokat, amikor kisebb a forgalom, hisz az átjáró teljes rekonstrukciója a számítások szerint két hónapig is eltarthat.

Azt már 2011-ben is tudni lehetett, hogy föl kell újítani az „egypúput”, hiszen egy akkor készült jelentés megállapította, hogy a tartószerkezet egyes vas és beton elemei sérültek – írja a bama.hu. Idén készült egy újabb vizsgálati anyag is, amire azért volt szükség, mert betondarabok hullottak le a fülhajtó alatti járdára. A szerencsének köszönhetően akkor nem sérült meg senki, de a járókelők védelmére fedett átjárót építettek és 30 kilométer per órára csökkentették a megengedett sebességet a felüljárón. A szeptemberben készült jelentés megállapította, hogy a rekonstrukció immár elkerülhetetlen - olvasható a bama.hu oldalon.

A felújítás részeként megoldják a vízelvezetést, a szerkezetet megerősítik és új aszfaltréteget is kap majd a felhajtó. Mindezek várhatóan két hónap alatt készülnek majd el a felüljáró teljes lezárása mellett, a járművek csak a hatos út felől közelíthetik majd meg az átjárót, és igaz lesz ez a helyi járatú autóbuszokra is. Sőt, az is elképzelhető, hogy már korábban kitilthatják majd a teherjárműveket és buszokat a felhajtóról, legrosszabb esetben pedig a teljes járműforgalom elől elzárhatják majd a szakaszt, ha rohamosan romlana a felhajtó állapota – írja a bama.hu.

Kapcsolódó hírek