Elkerülhetik a kamionok a Záhony környéki falvakat

MTI/iho   ·   2014.11.16. 11:23

A Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében a kormány több mint 4,8 milliárd forinttal, 12,35 milliárd forintra növeli a záhonyi térség belső közúti infrastruktúrájának fejlesztésére fordítható támogatást – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat melléklete szerint a projekt során a záhonyi logisztikai-átrakó térség belső közúti infrastruktúrája épül ki a közúti szállításoknak a környező települések elkerülésével.

A határozat szerint a kormány jóváhagyja a Záhony térség belső közúti infrastruktúrájának az ipari és logisztikai befektetésekkel összehangolt fejlesztése című program támogatásának 7,52 milliárd forintról 12,35 milliárd forintra emelését, valamint hozzájárul a projekt támogatási szerződésének módosításához.

A támogatás intenzitása száz százalékos, a támogatást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kapja meg – olvasható a Magyar Közlönyben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről,ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek