Elkészült az összes Credo szűrőbusz

iho/közút   ·   2018.01.26. 08:45
CredoMedic_kicsi

Tíz mammográfiás készülékkel felszerelt és tíz általános vizsgálatok elvégzésére alkalmas mobil szűrőegység beszerzésére írt ki felhívást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság még tavaly, mindkét szűrőbusz összeszerelésére magyar céget hirdettek ki győztesnek. Az általános szűrőbuszokat a Kravtex gyárthatta le, az első példány átadására a szeptemberi szerződéskötéstől számítva egy, a maradék kilencre pedig hat hónapjuk volt; a határidőket betartva az összes busz forgalomba is állt.

Az Econell 13 az alapja a Credo Medicnek (foró: Kravtex)

A mammográf készülékkel felszerelt buszok szállítására a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. adta a legjobb ajánlatot, és információink szerint ez ahhoz hasonló Modulo szűrőbuszokat jelent, amiből a debreceni Kenézy Kórháznak tavaly már átadtak egy példányt. A tíz buszból az elsőt egyébként a szerződéskötéstől számított öt hónapon belül kellene legyártani, tehát február közepe a határidő, ami vészesen közeleg. A másik kilenc busz leszállítására tíz hónapja van a cégnek.

Bőven el van látva tehát munkával a mátyásföldi üzem, hiszen Modulo buszokat vár Tatabánya is; a négy kompozit karosszériás elektromos midivel április közepéig kellene elkészülniük. Illetve, ne feledjük el, hogy a 180 csuklós Modulo átadásának is április vége a meghosszabbított határideje, erről nemrég a VEKE írt részletesen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek