Ellentmondásos hírek a kárpátaljai autópályáról

iho   ·   2014.05.08. 09:15

Ezt állítja egy a napokban megjelent hír a Kárpátinfo.net oldalon. A cikk szerint az építés becsült költsége 600 millió euró, nagyjából 180 milliárd forint. A lap azt is tudni véli, hogy a magyar állam évi 2,5-3,6 százalékos kamattal adna kölcsönt. A korábbi információknak viszont ellentmond az április végén Nyíregyházán járt Valerij Luncsenko kárpátaljai kormányzó MTI-nek adott nyilatkozata. Ebben már nem új sztrádáról, hanem a meglévő 140 kilométernyi főút fejlesztéséről,
azaz rekonstrukciójáról volt szó, igaz, ez is Eximbank-hitelből. Ennek összege azonban jóval szerényebb, 39 millió euró, közel 14 milliárd forint lenne – írja a Figyelő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.