Előrelépés a vasúti árufuvarozásban: tovább fejleszti az együttműködést a CER és az orosz vasút

iho/vasút   ·   2021.10.26. 09:00
cer-mozdonyok02

Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding az együttműködés fejlesztésének további lépéseit tárgyaltak Moszkvában.

A Russian Railways Holding és az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselőinek részvételével tartották meg azt a tárgyalást Moszkvában, ahol Dmitrij Murev, a Russian Railways Logistics vezérigazgatója találkozott a CER Cargo Holding elnökével, Horváth Lászlóval.

A találkozó alkalmával a felek információt cseréltek a vasúti szállítás területén az orosz–magyar vegyesvállalat ügyében folyamatban lévő tevékenységekről, továbbá átbeszélték a közös vállalat megalakulásának és működésének további paramétereit is. A résztvevők megállapodtak abban, hogy folytatják a munkát a Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding képviselőiből létrehozott szakértői csoportok keretében. Megerősítették azon szándékukat is, hogy 2021 végéig közös vállalatot alapítanak.

A Kína és Európa közötti kereskedelem folyamatos növekedésével összefüggésben egy orosz–magyar vegyesvállalat létrehozása versenyképes és megbízható szolgáltatást hoz létre a tranzitvasúti áruszállítás megszervezéséhez Kínából, a FÁK-országokból és az EU-ból származó ügyfeleknek.

A tervek szerint a vegyesvállalat logisztikai szállítmányozó-koordinátor szolgáltatásokat fog nyújtani a rakományszállítás szervezésében a kínai tartományokból, Oroszországon és Magyarországon keresztül Dél-Európába, ezen belül a Balkán országai részére és visszafelé is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek