Előttem az utódom

iho/vasút   ·   2012.06.01. 12:17

Június 2-án egy napra visszatérnek az ifjúkori szolgálati helyükre a MÁV azon dolgozói, vezetői, akik hajdanán a gyermekvasút tagjai voltak. A rendezvény célja, hogy a jelenlegi kisvasutasok  a közös szolgálat során közvetlenül szerezhessenek benyomásokat elődeik vasutas életpályájáról. Ennek érdekében a felnőttek a vasút legkülönbözőbb területeiről, például forgalmi, személyszállítási, biztonsági, oktatási, nemzetközi kapcsolattartó, informatikai vagy vasútmérnöki feladatkörökből érkeznek.

Többekkel együtt újra gyermekvasutasnak érezheti magát Mosóczi László, a MÁV Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős általános vezérigazgató-helyettese, és Ispán László, a Keleti pályaudvar csomópontvezetője, aki egykor két váltót kezelt, de ma már több száz váltó állításáért, és naponta több ezer utas biztonságáért felel. Visszatér a gyökerekhez egy olyan vasutas kolléga is, aki utoljára a 60-as években teljesített szolgálatot a Széchenyi-hegyi állomáson.

Dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős általános vezérigazgató-helyettese Széchenyi-hegyállomáson, Ispán László, a Budapest-Keleti pályaudvar csomópontvezetője Virágvölgy állomáson, Kovács Ernő, a MÁV Zrt. megbízott pályavasúti főigazgatója Szépjuhászné állomáson teljesít szolgálatot. Rajtuk kívül számos a nemzeti vasúttársaságnál dolgozó munkatárs lesz szolgálatban a gyermekvasutasok mellett.

Kapcsolódó hírek