Előzetesen konzultál a piaccal a MÁV-Start arról, hogy villamos motorvonatokat venne

iho/vasút   ·   2023.07.11. 18:45
00_motorvonat_epk

A vasúttársaság nyílt közbeszerzési eljárással nyolcvan villamos motorvonat beszerzésére irányuló keretmegállapodás megkötését tervezi.

A megállapodás célja, hogy első körben húsz szerelvényt vehessenek, és ha lenne még pénz, akkor további járműveket is meg lehessen rendelni.

A motorvonatokat a belföldi regionális és régiók közötti, úgynevezett interrégiós forgalomban tervezik felhasználni többek között Hatvan, Szolnok, Miskolc és Debrecen környékén, a Pécs–Kaposvár–Gyékényes viszonylaton, továbbá a Szombathely–Celldömölk/Zalaegerszeg–Ajka vonalon.

A tervezett járműveknek 160 kilométer/óra engedélyezett sebességgel, ETCS-sel, klimatizált utastérrel, alacsony padlóval, kerékpárszállítása lehetőséggel, akadálymentes vécével, audiovizuális utastájékoztatással, wifi-vel és elektromos eszközök töltésére alkalmas konnektorokkal kell rendelkezniük.

A beszerzési folyamat első állomása az előzetes piaci konzultáció, ami ma, július 11-én megindult. A keretmegállapodás megkötése legkésőbb jövő év elején történhet meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek