Eltűnőben a Gyors 7-173 világa

Bohus Dávid   ·   2012.05.25. 14:50
kicsik

A nagykörúti négyes- hatos villamosjáratok és metróvonalak után a Rákóczi úton közlekedő gyors hetes autóbuszjárat a legismertebb tömegközlekedési viszonylat Budapesten.

Tizennégy évvel ezelőtt a BKV 50 darab felújított, egyéni arculattal ellátott Ikarus 280 típusú autóbuszt állított forgalomba, melyek jellegzetesen piros- sötétkék fényezést, utatsájékoztató rendszert, korszerű dízelmotort kaptak. A járműveken elhelyezett Gyors 7-173 feliratok egyértelműen jelezték az utasok részére, hogy ezek az autóbuszok kizárólag a gyorsjáraton közlekednek.

Ritkaságnak számító felvétel: a frissen érkezett arculatos járműflotta a Cinkota garázs udvarán <br> (Nagy Zsolt Levente gyűjteményéből)

A 2008. augusztus 21-én életbe lépett új menetrendekben a piros szám helyett E betűjelzést kaptak azok a járatok, melyek a viszonylatukon több megállót kihagyva közlekednek. A 7E és 173E vonalakon közlekedő Ikarusokról megkezdték a feliratok eltávolítását, illetve a piros elejű járművek más viszonylatokon is megjelentek.

Hét autóbuszt felújítása során újból a sötétkék- szürke fényezést kapott, csak a piros kijelzőjük emlékeztet egykori arculatos megjelenésükre.

Az első kék fényezéssel felújított autóbusz parkol az Etele téren <br> a képre kattitnva galéria nyílik <br> (a külön nem jelölt képeket a szerző készítette)

Kapcsolódó hírek