Eltűnt a félpályás lezárás a GOH felüljáróról

iho/közút   ·   2018.05.10. 08:45
gohkicsi

A Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére 2016. júliusában kezdték meg a Budapest XXIII. kerületében 1977-ben épült, Grassalkovich út–Ócsai út–Haraszti út találkozásánál épült közúti felüljáró felújítását, amelyet rövidítve GOH-csomópontként is emlegetnek. A félpályás útlezárás mellett végzett munkálatok során megtörtént az új dilatációs szerkezetek beépítése, szegélyek építése, aszfaltburkolat cseréje. Az átépítés ideje alatt egy sávban lehetett közlekedni, váltakozó irányokból jelzőlámpás irányítás mellett hajthattak fel a járművek a felüljáróra, ez hétköznapokon jelentős torlódást okozott az 5-ös főúton közlekedőknek.

A felújítás legfeltűnőbb eseménye a váltakozó irányú forgalmat hosszú percekre megállító jelzőlámpás irányítás jelentette, az útpálya és szegélyek mellett a világítást, szigetelést, támfalakat is felújították (Tevan Imre felvétele)

A járművezetők, illetve a helyi- és helyközi autóbuszjáratok utasai tavaly nyáron sajnálattal tapasztalhatták, hogy az egy évre tervezett felújítást nem fejezik be, az építési munkák befejezési határidejét a tájékoztató táblákon majdnem egy évvel későbbre dátumozták át.

Május második hetétől újra két sávban járható a felüjáró, egyelőre sebességkorlátozó táblák mellett (Bohus Dávid felvétele)

A mindennapos közlekedésben megszokott harmadik-negyedik lámpaváltás után történő felhajtás során a téli időszakban is csak azt lehetett tapasztalni, hogy a munkálatok még mindig a szegélyek felújításánál tartanak. Végül az április végén felvonult aszfaltozógépek által elvégzett munkák után – május második hetétől – ismét két sávon halad a forgalom a megújult felüljárón, egyelőre még sebességkorlátozó táblák mellett.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek