Elutasították a villamostender elleni fellebbezést

MTI   ·   2012.01.04. 12:08

Elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság a 31 villamos szállításáról szóló miskolci villamostendert megtámadó Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. keresetét.

A miskolci villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás – amely már a negyedik volt – tavaly májusban indult. A felhívásra öt ajánlat érkezett. Ezek közül az AnsaldoBreda S.p.A. pályázata lett a nyertes. Három pályázó fellebbezett, és a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a magyar Ganz-Skoda Zrt. kérelmének helyt adva tavaly novemberben kimondta, hogy annak pályázata is érvényes. A két másik cég, a mostani panaszos, illetve a Solaris Bus & Coach S.A. jogorvoslati kérelmét a KDB elutasította.

Ezután újranyitották a bírálati szakaszt. Mielőtt az ajánlatkérők – a miskolci önkormányzat és a Miskolc Város Közlekedési Zrt. – ismét értékelték volna az ajánlatokat, a referenciáikkal kapcsolatosan hiánypótlást kértek az ajánlattevőktől.

A Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. azért fordult a KDB-hez, mert szerintük az ajánlatkérő a hiánypótlási felszólításban módosított az ajánlattételi felhívásban meghatározott referenciákon, így azok előnyösebbek lettek a Ganz-Skoda Zrt.-nek.

A KDB nem találta alaposnak a spanyol cég kifogását, ezért elutasította.

Ahogy azt az iho.hu már megírta, az AnsaldoBreda is a döntőbizottsághoz fordult az ügyben.

Kapcsolódó hírek