Emeletes Pesa-szerelvényeket vesz a Koleje Mazowieckie

iho   ·   2014.03.10. 21:15
400px_koleje_mazowieckie_pesa

A Pesa pályázata győzött a lengyel főváros Varsó környékét felölelő Mazóviai vajdaságban tevékenykedő Koleje Mazowieckie (KM, Mazóviai Vasutak) vasúttársaság tenderén. A bydgoszczi székhelyű vasúti gyártó 61,7 millió zloty értékű ajánlata 24,3 millióval kedvezőbb volt a rivális Newagénál. A KM által rendelt járművek az első olyan emeletes kocsik lesznek, amelyeket Lengyelországban építenek meg.

A Railcolor.net információi szerint a Pesa által megépítendő két regionális kialakítású ingaszerelvény egy-egy három kilovoltos egyenáramról üzemelő villamos mozdonyból, tíz-tíz kétszintes betétkocsiból, valamint egy-egy emeletes vezérlőkocsiból áll.

A Pesa két, mozdonyból és emeletes kocsikból álló regionális ingaszerelvényt szállíthat a Koleje Mazowieckie vasúttársaságnak<br>(látványterv: Railcolor.net)

A Mazóviai vajdaság és a lengyel nemzeti vasút (PKP) regionális szolgáltatással foglalkozó leányvállalata, a PKP Przewozy Regionalne által 2004-ben alapított, de 2007 óta már a vajdaság teljes tulajdonában álló Koleje Mazowieckie emeletes flottája eddig kizárólag Bombardier-járművekből állt: a 2011-ben rendelt harminchét Twindexx-kocsit (huszonhat betétkocsi és tizenegy vezérlőkocsi) tizenegy Traxx típusú villamos mozdony mozgatja.

A tenderen vesztes Newag egyébiránt a Bombardier Traxx mozdonyaival, valamint a Bombardier emeletes járművei alapján megtervezett kocsikkal indult a pályázaton – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek