Emelkednek a horvát autópályadíjak

iho   ·   2017.06.28. 12:00

A 24.hu portál a Vecernji List napilapra hivatkozva közölte a hírt, az emelkedés –az áprilisi ötöt követően – most tíz százalékos. Az áremelés oka a horvát parlament márciusi döntése az autópályakezelő vállalatok átszervezéséről, a jelenlegi tíz százalék a turisztikai főszezonban, július elsejétől szeptember harmincadikáig érvényes. Például ha Splitbe utazunk nyaralni, Zágrábtól 181 helyett 199 kunát (8283 forint), Fiuméig 70 helyett 77 kunát (3205 forint) kell fizetnünk.

Külön csavar, hogy nem minden autópályaszakszon emelkednek a díjak, máshol a számítási metodika miatt tíz százalékot meghaladó is lehet a drágulás. A horvát autópályakezelőnek 5,2 milliárd eurós adósságából idén 1,14 milliárdot kell visszafizetnie a kormány és a Világbank között kötött szerződés értelmében. Az ágazat adóssága a teljes horvát államadósság 13,5 százalékát teszi ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek