Emléktúra a Dunakanyarba

MTI   ·   2013.07.01. 16:30

A civilek által életre hívott nonprofit rendezvényt idén immár negyedik alkalommal rendezik meg, a túra július 21-én Budapestről, a Hősök teréről indul.

A kerékpártúra során a történelmi megemlékezés összekapcsolódik a szabadidősporttal, az egészségmegőrzéssel és a hagyományőrzéssel – mondta Janek György, a szervezőbizottság elnöke a program hétfői budapesti tájékoztatóján.

A túra július 21-én délben a Hősök teréről indul, majd Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány útvonalon érik el a résztvevők Visegrádot. Az ottani megemlékezések után Pilisszentlászló felé, Budakalászon át ér vissza a csoport Budapestre.

A Hősök terén délelőtt hagyományőrző együttesek műsorával, koszorúzással indul a program, este pedig a kerékpárosok megérkezése után koncertekkel zárják a napot. Az esemény a Dunakanyar szépségeinek bemutatása és a túrakerékpározás népszerűsítése mellett a Hunyadiaknak, Kapisztráni Szent Jánosnak és a keresztény Európa hőseinek kíván emléket állítani – emelte ki Janek György.

Emellett megemlékeznek Schulek Ágostonról, a magyar sportmozgalom kiemelkedő alakjáról, a Civil Összefogás Fórum alapító tagjáról is, aki eszmei támogatója és résztvevője volt a korábbi években a mozgalomnak. Ettől az évtől kezdve a tisztelet jeleként a rendezvény a Dr. Schulek Ágoston Kerékpáros Zarándoklat alcímet viseli.

A rendezvény nyitóünnepségén és a nap folyamán zajló megemlékezéseken közreműködik a Reneszánsz Hölgyek Társasága, az Operaházy Borlovagok együttes és a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat.

Kapcsolódó hírek