Ennyi maradt a Taurusból

iho   ·   2013.12.31. 15:00
kiskep_railjet

Mint beszámoltunk róla, december 23-án este a Zürichből Budapest felé közlekedő 165-ös számú Railjet Öttevény és Győr között egy, az útátjáróban álló autónak ütközött, majd megállás után kigyulladt. Az autóban az ütközéskor már nem ültek és a mozdonyvezetőnek is sikerült időben elhagyni a gépet, így a balesetben senki sem sérült meg. A tűzoltók a helyszínre érkezés után nem tudták azonnal megkezdeni az oltást, mivel meg kellett várni az írásos értesítést a felsővezeték feszültségmentesítéséről. A papír megérkeztéig azonban a mozdony alaposan megégett, a jelenlegi állapotát figyelembe véve kérdéses, hogy valaha futni fog-e még a 212-es Railjet Taurus.

A képre kattintva galériát tekinthetnek meg a megégett 1116 212-esről.<br>(fotók: A Világ vasútjai-A vasút világa Facebook-oldal)

Az eset után a gépet a győri mozdonyszínbe vontatták és azóta is ott tárolják, amíg a rendőrség meg nem adja az engedélyt, hogy Ausztriába szállíthassák. Az ÖBB eredetileg négy plusz mozdonyszekrényt rendelt a Taurusokhoz, azonban ezeket sajnos már mind elhasználták, így nem lesz egyszerű a gép javítása.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek