Épül a 8-as főút várpalotai felüljárója

iho   ·   2015.11.05. 18:45
400px_8asut_feluljaro

Látványos állomásához érkezett a Várpalotát tehermentesítő, elkerülő út építése. Beemelésre kerültek a 8-as főút Ősi úti felüljárójának hídgerendái. A vasúton szállított, húsz, közel negyvenöt méter hosszú és egyenként 56,5 tonnás beton elemeket egy négyszáz tonna teherbírású óriásdaru emelte be a három hídtámasz közé a kiszigetelt vasúti felsővezetékek között – számol be Facebook-oldalán a NIF Zrt.

Beemelték a hídgerendákat a 8-as főút Várpalotát tehermentesítő, elkerülő szakaszának Ősi úti felüljárójához. A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: NIF)

A hídelemeket Dunaújvárosban gyártották, két szerelvénnyel vitték őket Várpalotára a Dunaújváros–Pusztaszabolcs–Börgönd–Székesfehérvár–Várpalota útvonalon. A munkálatokat a székesfehérvári állomás átépítéséhez kapcsolódó vágányzárhoz kellett igazítani, hiszen Székesfehérvárról a múlt hét elejéig nem lehetett Veszprém felé, a 20-as vonalra kijárni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek