Épül a közúti felüljáró a 4-esen Debrecen határában

iho/közút   ·   2019.04.10. 10:36

Az Ebes–Debrecen vasúti vonalszakasz teljes átépítése keretében a 100-as vasútvonal és a 4-es főút felett közúti felüljáró épül. A projekt látványos szakaszába ért: április közepén több alkalommal az éjszakai órákban emelik be a híd gerendáit. A munkálatok miatt több alkalommal néhány perces teljes útzárra kell számítani a 4-es főúton a Határ út keresztezésében.

Április közepén két-két éjszaka emelik be a 4-es főút és a 100-as számú vasútvonal feletti felüljáró hídgerendáit Debrecen szélén, ezért a helyszínen időnként teljes útzárra kell számítani (fotó: NIF)

Az április 12-éről 13-ára és 13-áról 14-ére virradó éjszaka a vasút felett, a 14-éről 15-ére és 15-éről 16-ára virradó éjszaka pedig a 4-es főút felett dolgoznak majd a szakemberek. Utóbbi munkálatok biztonsági okokból teljes útzár és rendőri biztosítás mellett zajlanak majd. Ezeken a napokon este kilenctől másnap reggel hat óráig néhány perces időszakokra mindkét irányban lezárják majd a főutat egy-egy gerenda felhelyezésének idejére.

Az Ebes–Debrecen szakasz teljes átépítése és a kapcsolódó munkák eredményeképpen csökken majd a vasúti utazási idő Ebes és Debrecen között. Az új felüljárónak és a körforgalomnak köszönhetően gördülékenyebb lesz a közúti közlekedés a 4-es főúton, nő a közlekedés színvonala és az utasbiztonság, továbbá csökken a környezetszennyezés és a közlekedési zaj.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrás felhasználásával valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.