Érdek nélkül tetszik: villámok között

iho   ·   2014.10.11. 14:15
POWcim

Sorozatunk képét egy remek gyűjteményből vettük át: az amerikai AvWeb.com, egy igen népszerű General Aviation, vagy mondhatni: kisgépes portál hétről hétre örvendezteti meg olvasóit olyan felvételekkel, amelyeket – maguk az olvasók küldenek be.

Az eheti győztes ez a csodálatos fotó, bár a szerző azt írja, hogy kicsit besegített a természetnek dupla expozícióval, de ez nagyon nem von le a kép értékéből. A Cessna leszálló konfigurációban (fékszárny, fények) közeledik a pályához, mögötte pedig maga az anyatermészet sürgeti a gyors földetérést.

Egy kis esztétikai elemzés: a gép egyértelmű egyenes kontúrjait, a szárny határozott vonalát gyönyörűen ellenpontozza a háttérbeli villámlás töredezett hálórendszere. A színek is ritka szépek, és az is, ahogy az alkonyat már elfoglalja a földközeli zónát, de feljebb még van világosság, amitől a villámkép még látványosabb. A finoman derengő megvilágítás még sokkal szebbé varázsolja a motívumokat.

Repülés és a világ: a kép kicsit azt is sugallja, hogy azért a természet az úr.

Sorozatunk korábbi darabjai

Érdek nélkül tetszik: a zöld komp

Érdek nélkül tetszik: három évet vártak rá, megérte

Érdek nélkül tetszik: megjött a kemény mag

Érdek nélkül tetszik: Párizs, 11 óra

Érdek nélkül tetszik: szakadt, koszos – és nem a miénk

Érdek nélkül tetszik: Tegel fölött az ég

Érdek nélkül tetszik: a Göhrener Brücke

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek