Érdemes előre foglalni észak-atlanti járatokra

iho/repülés   ·   2011.11.04. 18:30
empty_cabin_cim

Ha egy amerikai jövőre Európába akar repülni, jobb, ha jó előre foglal helyet magának – hangzik a TravelPulse figyelmeztetése. Az előrejelzések szerint ugyanis a légitársaságok várhatóan 5-10 százalékkal csökkentik 2012-ben észak-atlanti járatkapacitásukat.

A visszafogási elképzelések olyan nagyforgalmú vonalakat is érintenének, mint Párizs, Frankfurt és London. A döntések annak függvényében születnek meg, hogy melyik európai országnak milyenek a gazdasági kilátásai.

Hírek szerint az American is kevesebb ülést kínál

Mindeközben az utazási igények mégiscsak erősen nőnének, legalábbbis az amerikaiak közül nagyon sokan várják, hogy az USA gazdasága visszatérjen a növekedési pályára, ők meg utazzanak. A leginkább kedvelt öt célpont Európában 2012-ben egy felmérés szerint Róma, London, Dublin, Amszterdam és Párizs. Mostanáig  az utazási irodák is több útfoglalást regisztráltak jövő év első negyedére, mint az idei év hasonló időszakára.

Üres ülésekkel átrepülni Európába: az amerikai társaságok már nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust

A légitársaságok viszont igyekeznek áttérni a hatékonyabb üzemeltetésre, mert a jegyárak csak így képesek fedezni a növekvő költségeket, például az egyre emelkedő üzemanyagárakat. Ezért lesz kisebb a felkínált ülések száma, és ezért érdemes már most kihasználni az akciókat és a foglalási lehetőségeket – ajánlja a TravelPulse.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.