Erősítenék Záhonyt a nemzetközi vasúti vérkeringésben

iho   ·   2021.08.12. 19:15
00_zahony_celiz

Együttműködésről tárgyalt a Celiz konzorcium és az orosz RZD Logistics.

Egy napos látogatást tettek az Orosz Vasút egyik leányvállalatának, az RZD Logistics-nek a szakemberei Záhonyban, a Celiz konzorciumnál. A két fél hosszas egyeztetést folytatott a záhonyi átrakodó fejlesztési lehetőségeiről, valamint az együttműködés lehetséges pontjairól. A felek egyetértettek abban, hogy a záhonyi átrakodó a jövőben, kiemelkedő szerepet játszhat a Kelet–Nyugat irányú vasúti áruszállításban.

Az oroszoknak bemutatták a Celiz-projektet, majd a Záhonyi átrakókörzetet is bejárták. A találkozó kiemelt témája volt Kína, az Eurázsiai Gazdasági Unió és az EU közötti vasúti ellátási lánc diverzifikálása, további árumennyiségek generálásának lehetősége a záhonyi útirányon át.

Nyitóképünkön Júlia Koszolapova, az RZDL Europe Kft. ügyvezető igazgatója, Dmitrij Murev, az RZD Logistics vezérigazgatója, Csomós Norbert, a Celiz konzorciumvezetője és Gubik László a Záhony-Port Zrt. vezérigazgatója látható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek