Esti késések

iho/vasút   ·   2011.07.15. 21:49

A Szeged–Békéscsaba vasútvonalon jelentős késések várhatóak, mert Szeged és Algyő között a Szegedre tartó személyvonat elgázolt egy férfit - közölte a Mávinform sajtóügyeletese péntek este.

Peiper Károly tájékoztatása szerint a balesetet követő rendőrségi helyszínelés végéig az említett szakaszon szünetelt a vonatközlekedés. Emiatt a vasúttársaság vonatpótló autóbuszokat rendelt, amelyek Szeged és Algyő között szállították az utasokat. A közlekedés időközben helyreállt, a mai utolsó vonat minimális késéssel halad Békéscsaba felé.

 

A Tapolca felől Budapest irányába haladó néhány esti vonat jelentős, 20-80 perces késéssel közlekedik, mert este, Révfülöp–Zánka-Köveskál állomások között egy vonat mozdonya meghibásodott, és akadályozta a közlekedést. A szerelvényt elvontatták már, így a vasúti pálya felszabadult.

Bár a bejelentés erről nem szól, a menetrend várhatóan csak a reggeli üzemkezdetre áll helyre a vonalon, az érintett sebesvonat jelenleg bő három órás késéssel halad a Déli pályaudvar felé.

 

(forrás: Mávinform)

Kapcsolódó hírek