Esztergom: formálódó intermodális csomópont

Gálicz Zoltán   ·   2019.09.04. 12:00
Esztergom_400

Az esztergomi vonal felújításának projektje messze nemcsak a vasúti infrastruktúra megújítását tartalmazta, hanem számos közúti fejlesztés is társult hozzá. Az egyik ilyen egy új autóbuszállomás megépítése Esztergomban, közvetlenül a vasútállomás mellett, vagyis egy intermodális csomópont kialakítása.

A felújított vasútállomást már tavaly átadták. A képre kattintva galéria nyílik a szerző felvételeiből

Az új létesítmény a vágányokkal szemben, az egykori kihúzóvágányok, illetve üzemanyagkút helyén épült meg. Elsőként egy összekötő utat építettek, amely a 111-es számú főúttal teremt közvetlen kapcsolatot, közben a forgalmi épületet is elkezdték építeni, majd idén tavasszal láttak neki a peronok, kocsiállások kiépítésének. Még bőven van mit csinálnia a kivitelezőnek, például az utastájékoztató rendszer kiépítése is vissza van, de ha a jelenlegi készültségi fokból indulunk ki, akkor akár még az ősszel lehet szalagot vágni, meglátjuk.

Így nézett ki a terep idén januárban

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek