Etihad-járat Budapestre?

iho   ·   2013.09.13. 19:41
cim

Jövőre Ferihegyre is indít járatokat az Etihad Airways, az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti légitársasága, írja az egyik hazai utazási portál, az utazo.hu.

A weboldal a TTN (Travel and Tourism News Middle East) szakmai lapot idézi, eszerint a magyar főváros, Brazília, Kanada, Marokkó, Mauritius, Nepál, Új-Zéland, Oroszország, Dánia és Svédország mellett került az új, 2013-14-es célállomások közé.

Az Abu Dhabi központú légitársaság 2003-as indulása óta az egyik legdinamikusabban fejlődő légi fuvarozó, amely Közép-Európa felé is egyre nagyobb érdeklődést mutat. A portál emlékeztet arra, hogy a társaságot hírbe hozták a Sólyom Airways-sel is, mint erről az iho/repülés is beszámolt, 49 százalékos részesedést szerzett a szerbiai JAT-ban, közel 30 százalékos tulajdonrésze van az Airberlinben, kisebb tulajdonrésszel rendelkezik az ír nemzeti légitársaságban, az Aer Lingusban.

Az iho/repülés beszámolt azokról a tervekről, amelyek szerint az Etihad tulajdonrészt szerezne a LOT lengyel légitársaságban is, és feltűnt a megszerezhető célpontok között az ukrán Air Crimea. A társaság deklarált célja, hogy mennél szélesebb ráhordó hálózatot alakítson ki az Abu Dhabi repülőtérre koncentrálódó hosszú távú, szélestörzsű járataihoz.

A társaság honlapja szerint a 66 géppel, 84 utas és cargo célállomásra, hetente több mint 100 járatot teljesítő légitársaság 2017-re, évi 30 millió utas számra kívánja növelni teljesítményét a mai 12.5 millióról. A cég 2013 első negyedévében 18 százalékos utas szám növekedés mellett 80,5 százalékos helykihasználást ért el, ami lényegesen magasabb a légitársaságok nemzetközi szövetsége az IATA tagjai által elért 77.1 százalékos átlagnál.

Kapcsolódó hírek